Dampremmende folie

Je ziet bouwfolie met name terug in de bouwsector en dat is niet zonder reden. Het wordt vaak gebruikt als isolatie, afdichting en waterkering voor gevels, vloeren, wanden en daken. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel diverse soorten bouwfolie beschikbaar op de markt. Wat voor soorten bouwfolie zijn er precies en wat zijn de voordelen?

 

Wat zijn goede bouwfolie producten?

Wil je een goede bouwfolie hebben tijdens je bouwproject, dan is deze bouwfolie dampwerend en heeft het een goede ventilatie. Ook is een goede bouwfolie lucht- en waterdicht. Bouwfolie biedt bescherming tegen vocht en schokken en zijn heel goede isolators. Dit betekent dat ze je energierekening fors kunnen verlagen en je heel veel geld kunnen besparen. En dat betekent natuurlijk dat bouwfolie ook kan bijdragen aan een beter milieu. Door gebruik te maken van de juiste bouwfolie heb je ook minder onderhoud nodig en daarom is het af te raden om te besparen op de kwaliteit van de bouwfolie. Veel gebruikte folies in de bouw zijn gewapende en geperforeerde wandfolie, spinvlies wandfolie of Milin Lamina 110 en open gevelfolie.

 

Wanneer kun je bouwfolie het beste gebruiken?

Bij materialen met een grote zuigkracht, zoals beton en poreuze vloeren, kun je het beste speciale aluminiumfolie gebruiken. Deze bouwfolie zorgt voor een soort van beschermlaagje tussen de ondergrond en het beton. Het beton zal minder snel uitharden omdat de bouwfolie het transport van de vocht blokkeert. Het beste is te zorgen dat het beton niet te droog wordt, want anders kunnen er schadelijke scheuren ontstaan. Je kunt bouwfolie ook samen gebruiken met draadstaal matten.

 

Wil je bouwfolie aanbrengen?

Bouwfolie biedt genoeg voordelen zoals bescherming tegen vocht en kou, het langzaam harden van beton en voorkomen van optrekkend vocht in muren. Om te profiteren van deze voordelen moet de bouwfolie tijdens je bouwproject op een juiste wijze worden aangebracht. Zo moet de ondervloer vlak en geëgaliseerd zijn. Ook moet alle oude materiaal verwijderd worden. De folie dient niet alleen te rusten op de grond, maar ook een gedeelte tegen de opstaande rand. Zo voorkom je opstijgend vocht. Het beste is om een hoogte aan te houden van 20 cm. Vervolgens wordt op de folie een stalen pad geplaatst en daarop wordt de vloer gestort.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *